NOS: Onafhankelijk en niet activistisch nieuws? 

NOS-hoofdredacteur over stoppen Divibokaal: ‘Onvoldoende ingezien dat het mensen kwetst’

Na veel ophef besloot de NOS dit weekend te stoppen met de zogeheten ‘Divibokaal’. De omroep kreeg de afgelopen dagen veel kritiek over de interne prijs. ,,Het was voor ons geen belangrijk en groot ding”, reageert NOS Nieuws-hoofdredacteur Marcel Gelauff. BRON


Draagvlak voor Zwarte Piet neemt verder af

Tijdens de jaarlijkse uitreiking van de FunX Awards, (NPO) heeft rapper, schrijver en activist Akwasi de Power Award in ontvangst mogen nemen. De prijswinnaars worden gekozen door de luisteraars van FunX, met uitzondering van de Power Award waarvan de winnaar door de radiozender zelf wordt bepaald. Dit jaar viel die eer ten beurt aan Akwasi ‘voor zijn inzet voor Black Lives Matter’.

BRON


PERSBERICHT


MELDPUNTRACISME.NL, OOK VOOR BLANKEN!

Een tegengeluid tegen het linkse identiteits denken en de subsidie slurpende Antiracisten

Steeds meer Nederlanders voelen zich gediscrimineerd. Nederlanders voelen zich achtergesteld op de woningmarkt waar de gemiddelde wachttijd 9 jaar is, en waar asielzoekers binnen enkele weken een woning toegewezen krijgen. Ook lezen Nederlanders in de krant dingen als: overlast gevende asielzoekers mogen gratis met de bus, Halsema betaalt mee aan begrafenissen van arme moslims, gedoogbeleid voor foutparkerende moslims, in Amsterdam moet 30% van de medewerkers in topfuncties van kleur zijn etc.

Openlijk racistisch beleid wordt gegoten in een diversiteitsjasje. Hoe je het ook noemt, het komt er op neer dat als je blank bent dat je afgewezen wordt op je huidskleur. Andere voorbeelden vind je in de cultuur sector.  O.a. een barok orkest dat geen subsidie meer krijgt omdat ze te weinig divers zijn. Te wit dus, en zo kunnen we nog wel even door gaan. Er lijkt wel een kleuren obsessie te bestaan, op youtube vind je daar een mooi debat over tussen, Machiel de graag en Niels van den Berge. “PVV'er Machiel de Graaf sloopt racisten én GroenLinkser Niels van den Berge”. Het kijken waard!

WHITE VICTIMS DON’T MATTER?

Eind Mei staat omtrent George Floyd de wereld in brand. In Nederland wordt Waar was de verontwaardiging toen? Bas van Wijk vermoord nadat hij een allochtoon betrapte op diefstal. De wereld stond niet in brand voor hem. Ook is dit jaar is Frank Schrijen op gruwelijke wijze vermoord door een 26-jarige asielzoeker uit Echt. Hij werd met een stuk hout op zijn hoofd geslagen, vastgebonden, en vervolgens is zijn keel doorgesneden. En in Oss, is Rik van de Rakt (18) uit Heesch door een asielzoeker uit Soedan doodgestoken. We noteren tijdens het schrijven van dit artikel nog een onthoofding in Parijs….van een Franse (blanke) leraar. Ook daar zullen we in de media niet veel meer horen dan dat het een incident is. Bn’rs spreken niet hun verontwaardiging uit, en van Rob Jetten, (D66) en Jesse Klaver (Groenlinks) zullen we geen enkele tweet op twitter zien. Terwijl bij een rechtsextremistische aanslag in Nieuw Zeeland tegen Moslims, deze mensen vooraan staan om hun mening te laten horen. Ondertussen worden in Zuid Afrika, structureel de (blanke) boeren vermoord. En ook daar horen we niets tot zeer weinig over. White victims don’t matter?

Om ons heen zien Nederlanders dat vrouwen zonder hoofddoek die, racistisch gemotiveerd, op straat lastig gevallen worden. Een online petitie leverde in no time 17.000 handtekeningen op. Ook is er een toename van racistisch geweld gericht op autochtonen ouderen en jongeren in Nederland.

MAAR JIJ BENT EEN RACIST

Maar als je als Nederlander kritisch durft te zijn over immigratie, ben je meteen een racist. Een inhoudelijk debat over de verstrekkende gevolgen van immigratie, zonder de racisme kaart te krijgen, lijkt onmogelijk.

Maar ook zonder iets te zeggen wordt de racisme kaart getrokken. Anti-racisten roepen dat  Blanke Nederlanders op cursus moeten; antiracisme-activisten willen dat blanken meer leren over hun vermeende ’witte privilege’.

Trouw schrijft op 16-10-2020: “Nu de paddenstoelen uit de grond schieten en de bladeren verkleuren, gaan veel mensen er weer op uit. Maar geldt dat voor alle Nederlanders, of is natuur vooral een witte hobby” Is de wereld gek aan het vragen sommige Nederlanders zich af! Jaren terug is er met subsidie speciaal voor de ‘mensen van kleur’ een plukbos aangelegd om ze ook de natuur in te krijgen. Ja misschien is de wereld gek aan het worden. De potjes geld staan klaar voor dit soort deug projecten.

Altijd slachtoffer denken. Ook Zuid Europa is opeens een groot slachtoffer. De Eurobonds wilde de  zuidelijke landen al jaren, en Corona wordt gewoon misbruikt om het er alsnog doorheen te drukken. En de hardwerkende Nederlander mag er weer voor betalen.  

ZWARTE PIET

Dan heeft de Nederlander eens per jaar een oer Hollands kinderfeest, maar dan wordt de Nederlander naar aanloop van dit feest ook nog eens fysiek bedreigt door Anti Racisten. Jerry Afriyie van Kick Out Zwarte Piet, (KOZP) vraagt zich openlijk af of er doden moeten vallen om van Sinterklaas een feest voor alle kinderen te maken. (TROUW 26-7-2020) En hij zegt in het Parool (17-9-2020) Als ik Zwarte Piet tegenkom, sla ik hem knock-out. Als nog een witte persoon mij racistisch bejegent, eindigt die in het AMC.

Dhr Akwasi (een woordkunstenaar, dat u het weet!) komt al 10 jaar weg met het bedreigen met de dood van Zwarte Piet. "ze zouden eens op de intocht van Sinterklaas moeten inrijden ja wat hahahaha" "kan iemand Sinterklaas dit jaar van die boot schieten, ik leg 500 euro op zijn hoofd brraap! " "Gaat iemand nog zwarte piet af knallen of moet ik het doen #damn" "Zwarte piet moet dood man. Serieus. #huurmoord." "Elke dag als ik wakker word sla ik een kruis en zeg ik FIRE BURN ZWARTE PIET" " Wat lok ik uit als ik een zwarte piet vermoord? Ook wil Akwasi het liefst een politieke partij voor mensen van kleur. Dat zou een blanke Nederlander eens voor moeten stellen. Diegene zou (terecht) direct beschuldigd worden van racisme.

RACISME ALS VERDIENMODEL

Maar de meeste Nederlanders hebben een dikke huid, klagen niet, en lijken vooral druk bezig om elke maand de boel aan elkaar te knopen. Ondertussen dat die hardwerkende Nederlanders smorgens in de file staan, haalt Meldpunt Discriminatie Regio Amsterdam in twee jaar een bedrag van 1.130.000 € aan subsidies op. Hiervoor registreren zij dan ongeveer 595 meldingen per jaar. Het geld gaat vooral op aan salarissen. Het aantal strafrechtelijke veroordelingen per jaar bedraagt landelijk 47. Racisme zou diep zijn verankerd in onze samenleving?! Niet als je naar deze cijfers kijkt!

SUBSIDIE SLURPERS

Het George Floyd verhaal moet een geschenk uit de hemel voor deze anti racisten clubs geweest zijn. De kans op een flinke racistische uiting van blanken racisten tegen mensen van kleur, die ook nog eens de moorden op Bas van Wijk, Frank Schrijen, en Rik van de Rakt, zouden overstemmen is in Nederland nu eenmaal (gelukkig) heel klein. Misschien dat de Anti Racisten daarom telkens dreigen met geweld en zich uiterst provocerend opstellen? Misschien willen ze juist een reactie uitlokken en hopen dat er naar ze wordt uitgehaald? Onlangs stelde Jerry Afriyie van Kick Out Zwarte Piet dat hij een dreigbrief had ontvangen. Echter op twitter gaan, goed onderbouwde geluiden rond dat hij deze brief zelf heeft geschreven. Ook met betrekking tot de zogenaamde aanslag op hun thuis honk vond het OM onvoldoende bewijs en de zaak werd geseponeerd.  

Ook de secretaris Mitchel Esajas van Meldpunt Discriminatie Regio Amsterdam laat op zijn twitter account weten dat hij Zwarte Piet tegen zijn kop wil schoppen. En tevens plaatste hij, en verwijderde ook weer, een filmpje op zijn twitter waarop iemand stelde dat de witte man dood moet. Ondanks dit alles regent het geen aangiftes bij de politie. De Nederlander is helemaal niet zo bezig met dat kleurtjes denken. Bovendien is bij Meldpunt Discriminatie Regio Amsterdam is Mevr Jacobien Vreekamp de bestuursvoorzitter. Zij is tevens van officier van Justitie……..zij maakte een maakte uiteindelijke een dealtje met de hierboven genoemde  ‘woord kunstenaar’ Akwasi. Hij moest wel even sorry zeggen, en zeggen dat hij de wat oudere tweets niet kon herinneren.

GRIJZE PIET

Maar het groepje subsidieslurpers blijkt in ieder geval hard genoeg te roepen om gemeente besturen te vinden die Zwarte Piet willen aanpassen. En imand kwam onlangs op een lumineus idee van: GRIJZE PIET.

Okay, nou goed idee,  CASE CLOSED…..Zou je zeggen...... Iedereen kan weer verder. Maar Nee, Jerry Afriyie van Kick Out Zwarte Piet heeft al gezegd dat ook Grijze Piet racisme is. Het probleem van Jerry Afriyie is dat hij hierdoor zijn handeltje kwijt raakt!

U KAN DE PIJN NIET VOELEN

Het draait gewoon om de centen. Dat is inmiddels klip en klaar. Maar als alle argumenten weg zijn, dan krijgt de witte Nederlandse man te horen dat hij niet in staat is om de pijn van zwarte mensen te voelen.  Maar misschien is dat andersom ook wel zo? Misschien zijn we op een punt gekomen waarop de hardwerkende Nederlander pijn heeft van het feit dat hij telkens voor racist wordt uitgemaakt. En dat hij het beu is om ook nog eens zelf continue achter gesteld te worden. Voor mensen met dat gevoel is er nu een meldpuntracisme. Een meldpunt voor alle mensen, en dus van elke kleur!

Op www.meldpuntracisme.nl kan je snel en eenvoudig melding kan doen van ALLE vormen van discriminatie of racisme én voor laster en smaad en groepsbeledigingen samenhangend met deze thema's. Het melden kan anoniem, en met je gegevens wordt niets gedaan, behalve dat we de registrering gebruiken voor statistieken. Hiermee help je mee aan het inzichtelijk maken van steeds grotere groeiende vorm van racisme in Nederland. Uiteraard zijn er geen kosten aan verbonden, een vrijwillige bijdrage van 5 euro per melding wordt gewaardeerd.

POLSBANDJES

We sturen binnenkort siliconen polsbandjes met meldpuntracisme.nl naar alle kamerleden. uiteraard gaan we gaan er vanuit dat zij ze zullen dragen. Want wie is er nou niet tegen racisme en discriminatie!